Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Το ξανακλείσιμο της ΕΡΤ

Κατ' αρχήν να ζητήσω συγνώμη για το ανακριβές λογότυπο αριστερά. Το σωστό θα ήταν αντί λουκέτου να υπάρχουν χειροπέδες όμως δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι διαθέσιμο ακόμα στο διαδίκτυο. Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι ο Έλλην, ακόμα και και αστυνομικός, είναι εξαιρετικός στον αυτοσχεδιασμό. Επίσης, με το αυτοσχέδιο λουκέτο-χειροπέδες που τοποθέτησε η αστυνομία το πρωί καταρρίπτεται ο χαρακτηρισμός μπάτσοι - γουρούνια - δολοφόνοι. Νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε ότι τα γουρούνια ουδέποτε θα σκεφτόντουσαν κάτι τέτοιο. Όμως επειδή τα γουρούνια ουδέποτε θα ασχολούνταν με την ΕΡΤ το μπάτσοι - δολοφόνοι παραμένει και σας καλώ στα σχόλιά σας να βοηθήσετε να αντικαταστήσουμε τα γουρούνια με κάτι άλλο. Δεν ταιριάζει στη διαδήλωση να φωνάζεις μόνο μπάτσοι - δολοφόνοι. Δεν είναι εύηχο. 

Όμως άλλος είναι ο λόγος που ξεκίνησα να γράφω αυτό το κειμενάκι.  Σε κάποια από τις ειδησεογραφικές εκπομπές (δε θυμάμαι πια, εξάλλου μοιάζουν τόσο όλες τους που δεν μπορείς να τις ξεχωρίσεις), που κατά βάση μόνο γραφικές πλέον είναι, σε ένα πάνελ, η εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ διαπληκτιζόταν με τον εκπρόσωπο της ΝΔ σχετικά με το θέμα. 

Ιδού λοιπόν το τρομερό επιχείρημα του Κου Κικίλια από την ΝΔ. Η ΔΗΜΑΡ δεν πρέπει να διαμαρτύρεται γιατί, άκουσον - άκουσον, στην διοίκηση της ΔΤ (της καινούργιας ΕΡΤ να το πω;) υπάρχουν βασικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Συνεπώς οι εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να κάνουν τουμπεκί γιατί τα άτομά τους είναι βολεμένα στο καινούργιο καθεστώς. Και τι απάντησε η κυρία αυτή, της οποίας το όνομα δεν μπορώ να θυμηθώ; Ότι κακώς υπάρχουν και ότι θα έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί όταν η ΔΗΜΑΡ αποχώρισε από την κυβέρνηση! Κόκαλο; Δηλαδή όχι ότι είναι λάθος να διορίζονται οι υπάλληλη του κράτους με κομματικά κριτήρια. Όχι, αυτό είναι σωστό αρκεί να κυβερνάμε κιόλας. Με λίγα λόγια η ΔΗΜΑΡ είναι υπέρ των πελατειακών διορισμών, και η ΝΔ όχι μόνο δεν έκλεισε την ΕΡΤ για λόγους εξυγίανσης (όχι ότι το πιστέψαμε ποτέ) αλλά η ΔΤ εξακολουθεί να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που δημιούργησε το χάος στην ΕΡΤ και όλα αυτά δια στόματος εκπροσώπων τους. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι κάνουν τα ίδια αλλά βγαίνουν στην τηλεόραση και τα λένε κιόλας! Θα μου στρίψει τελείως! Όσο για τον δημοσιογράφο, α ο Αυτιάς ήταν, μούγκα! 

Συνοψίζοντας. Τι αλλαγές συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα; Απλά, σαν μηχανή του χρόνου, πάμε πίσω στο 1950 εισοδηματικά τουλάχιστον για να ξεκινήσουμε ακριβώς από το ίδιο εισόδημα με τότε και το ίδιο βιωτικό επίπεδο να χτίζουμε ακριβώς τα ίδια. Ακόμα και τον εμφύλιο προσπαθούν να ξανακτίσουν, μη τυχόν και δεν έχουμε παρόμοια βιώματα. Περίμενε μετά από τον Έλληνα, τον οποίο κατηγορούν σαν φταίχτη, να αλλάξει. Πώς, αφού κάθε πολίτης που λειτουργεί νομοταγώς αισθάνεται μαλάκας. Παράδειγμα, πριν λίγα χρόνια, με τους κόπους των παππούδων, γονιών και δικούς μου έχτισα ένα σπίτι. Στη συνέχεια, πήγα και νομιμοποίησα όλους τους ημιυπέθριους και βοηθητικούς χώρους με αυτόν τον περίεργο τρόπο των 40 ετών και τώρα αισθάνομαι μαλάκας γιατί όχι μόνο είμαι ο μόνος που τα έσκασα αλλά επειδή έτσι αυξηθήκαν τα τετραγωνικά πληρώνω και παραπάνω χαράτσια, δημοτικά τέλη και τα ρέστα ενώ βλέπω τον χαρακτηρισμό στα μάτια των γειτόνων μου ζωγραφισμένο. Και να δεις, που τώρα που ξέρουν τις νομιμοποιημένες ανομίες μου, που θα έρθει η ώρα που θα ζητήσουν κι άλλα για νομιμοποιήσουν τη νομιμοποίηση. Άντε να πείσεις το φοροφυγά ή τον ιδιοκτήτη αυθαίρετου ή ημιυπέθριου χώρου να γίνει νόμιμος.

Άντε και γ...

Συγνώμη κιόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου