Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Εκτός ορίων και το ολλανδικό χρέος

netherlands

Όλοι οι Έλληνες θυμούνται τα μέχρι πέρυσι σατιρικά και προσβλητικά σχόλια της ολλανδικής τηλεόρασης για την Ελλάδα. Όταν η Ελλάδα βρισκόταν στην δίνη των εξελίξεων και ανάγονταν σε μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, οι Ολλανδοί όπως και πολλοί από τον ευρωπαϊκό Βορρά θεωρούσαν πως φταίει η κακοδιαχείριση των Ελλήνων που έφτασαν σε αυτά τα χάλια.

Να όμως που έρχεται η ώρα της κρίσης και η Ολλανδία φαίνεται πως είναι στην ίδια μοίρα με την Ελλάδα. Το δημοσιονομικό της έλλειμμα για το 2012, καθώς και το κρατικό χρέος είναι πολύ υψηλότερα από τα όρια που έχουν οριστεί από την Ευρωζώνη, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.
Οι Ολλανδοί, που δεν έχουν καμία σχέση με τους «κλέφτες» του ευρωπαϊκού Νότου, βλέπουν το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας να ανέρχεται στο 4,1% του ΑΕΠ, ποσοστό που υπερβαίνει το 3% που είναι το όριο της Ευρωζώνης. Το δημόσιο χρέος της Ολλανδίας διαμορφώθηκε σε επίπεδο 71,2% επί του ΑΕΠ, ενώ η Ευρωζώνη έχει σαν όριο το 60%.

Πάντως εμείς υποσχόμαστε στους φίλους μας τους Ολλανδούς ότι δεν πρόκειται να προβούμε σε σατιρικές εκπομπές όταν θα έρθει η τρόικα και σε αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου