Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Α βρε Έλληνα για όλα εσύ φταις και η βολή σου... Ξύπνα επιτέλους!!!

Κρατιέμαι εδώ και αρκετό καιρό να μη γράψω, γιατί το έβλεπα ότι δε θα αποτύπωνα όμορφες σκέψεις για το σινάφι μας. Δε κρατιέμαι άλλο και ας με συχωρέσουν οι πιο ευαίσθητοι. Ο χοντρόπετσοι δε με αφορούν έτσι κι αλλιώς. Και μην έρθει κανείς να μου πει εγώ δεν τα κάνω αυτά που λες, γιατί ακόμα κι αν είσαι τέτοιο σπάνιο ζώο, σίγουρα έχεις ανθρώπους γύρο σου που τα κάνουν και εσύ δεν κάνεις τίποτα για αυτό. Ούτε κουβέντα. Ούτε συζήτηση. 

Θυμάμαι τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και την δεκαετία του 80 που φούντωναν οι συζητήσεις περί πολιτικής στα οικογενειακά τραπέζια. Οι περισσότερες κατέληγαν σε καβγάδες μεταξύ των παθιασμένων ψηφοφόρων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συχνά και κανενός από το ΚΚΕ. Φυσικά και τότε υπήρχε παθιασμένη άποψη χωρίς κανένα υπόβαθρο. Καμία ιδεολογία. Το μόνο που μετρούσε ήταν το βύσμα του καθενός για να βολέψει το παιδί ή το ανίψι και τίποτε άλλο. Φαίνεται ότι μέχρι το 90 οι περισσότεροι είχαν βολευτεί αφού μετά κόπασαν εκείνες οι γραφικές έντονες αντιπαραθέσεις.

Γιατί λέω ότι φταίμε εμείς, οι πολίτες;

Γιατί βλέπουμε κοντόφθαλμα και κοιτάμε μόνο την πάρτι μας. Στα παλιά μας παπούτσια το κοινό συμφέρον και η χώρα. Ναι μας νόθεψαν την ιστορία, ναι μας απαύτωσαν την εκπαίδευση και ναι αλλοίωσαν ακόμα και την γλώσσα και τη γραφή. Όμως ποτέ δε σου απαγόρεψαν να διαβάζεις, ποτέ δε σου απαγόρευσαν να σκέφτεσαι. Ούτε σου επιβάλλανε την τηλεόραση ή τα greenglish. Μόνο την πληρωμή της τηλεόρασης σου επιβάλλανε αλλά καλά έκαναν αφού τελικά μόνο εκεί καταλήγεις. Μπήκε και το διαδίκτυο στη ζωή μας και ήρθε και έδεσε το πράγμα. Όχι γιατί το διαδίκτυο είναι κακό αλλά γιατί και εκεί σαβούρες επιλέγεις να διαβάζεις. Κι αν σε έχω κιόλας τσαντίσει και ετοιμάζεσαι να αφήσεις αυτή τη σελίδα κάνε κλικ σε καμιά από τις διαφημίσεις να σε πάει αλλού να βγει και κάποιο όφελος για κάποιον από αυτή την ανοησία. (Ξέρω, τώρα είναι που δεν πρόκειται. Εδώ δεν κάνεις όταν συμφωνείς με τις αναρτήσεις μου...). 

Έτσι σιγά σιγά οι άλλοτε παθιασμένες πολιτικές συζητήσεις που έστω νοσηρά είχαν τουλάχιστον κάποια σχέση με τα ταπεινά εγωιστικά συμφέροντα των πολιτών μας μεταλλαχτήκαμε σε κουτσομπολιά για ανθρώπους και πράγματα με τα οποία καμία σχέση η επαφή έχουμε. Πια τραγουδιάρα έκανε τι και με ποιον, αν η τάδε TV Persona (νέο επάγγελμα, συχνά και επί πολλώ παράλογα υψηλά αμειβόμενο για να παράγει μηδέν έργο αν όχι αρνητικό!) Ψυχαγωγία του κώλου ή πιο σωστά της αποβλάκωσης για να μη προσβάλλουμε και τον κώλο ο οποίος προσφέρει έστω και "άκομψα" σημαντικότατο έργο στη επιβίωσή μας. Και σαν να μην έφταναν τα ερωτοδικία, οι πάνιες, τα πρωινά, τα μεσημβρινά και τα βραδινά κουτσομπολιά οι Φώσκολοι και τα φωσκολοειδή υβρίδια και βραζιλιάνικες σειρές, διαχρονικά τα τελευταία 20 χρόνια, τώρα βλέπεις παθιασμένα και Τουρκοσίριαλ. "Βρε είδες το φορούσε χτες η Φατιμέ (ή όπως στο διάολο αλλιώς τη λένε); Την πάχαινε στα μπούτια. Και πετάγεται και ο άνδρας της παρέας με το τραγικό: "Εμένα αυτή κι αν μου καθόταν δε... Καλύτερα να τον κόψω". Κόψ' τον να ησυχάσουμε μπας και σταματήσει η βλακεία σε σένα.

Και προς υποστήριξη των άνωθεν αναγραφόμενων, ακούω συχνά τελευταία την κουβέντα περί ευροεκλογών με δεσπόζον σενάριο το ότι η ΝΔ θα υπερισχύσει γιατί ο κόσμος φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τα κάνει χειρότερα. Βέβαια πρέπει να παραδεχτώ ότι ο τελευταίος κάνει ότι μπορεί - μιλάμε δουλεύει σκληρά, για να διαλύσει κάθε εμπιστοσύνη που μπορεί να είχε ο κόσμος για να τον ψηφίσει. Αυτός και οι συνιστώσες του. Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι συνιστώσες χτενίζονται! (Βλέπετε πόσο συγκρατημένος και ευγενείς είμαι. Να δούμε πόσο θα αντέξω...)

Βρε βλάκα Έλληνα, οι εκλογές αυτές δεν έχουν να κάνουν με τα συμφέροντά σου τα τοπικά. Όμως μπορούν να γίνουν μια βοή λαού που να ταρακουνήσει την Ευρώπη ή ακόμα ένα κύμα που θα μεταδοθεί στο Νότο ή και παντού. Μπορεί να αλλάξουν τη λογική τους αυτοί που είναι προϊστάμενοι αυτών που σε κυβερνούν. Ξεκόλλα τη γλώσσα σου από εκεί που γλείφεις και βάλε το ρημάδι το μυαλό σου να σκεφτεί. Με πια διαβολεμένη λογική φτάνεις στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ψηφίσεις ΝΔ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη; Στην τελική ψήφισε ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ πώς είναι διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ;;; Το ΠΑΣΟΚ μας έβαλε στο νοσοκομείο και δικαίως το μαυρίζεις, η ΝΔ μας έστειλε σε λιγότερο χρόνο στην εντατική. Τη χειρότερο μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην τελική αν μπορεί να καταφέρει να μας τελειώσει, λόγω βλακείας, απειρίας ή συνιστοσοπαπαρίασης (δεν κρατήθηκα, ουφ ξελάφρωσα... λίγο) ε αυτοί οι λόγοι για μένα είναι καλύτερη από το να επιλέξω για τη θεραπεία μου εκείνους που με αρρώστησαν. Δηλαδή πως η ΝΔ σου εμπνέει εμπιστοσύνη αφού τίποτα, αλλά μιλάμε τίποτα, απ' όσο υποσχέθηκαν δεν έχουν πράξει στο παραμικρό αλλά αντιθέτως μάλιστα κάναν τα χειρώτερα! Ένα επιχείρημα υπάρχει για το μαύρο στο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι είναι ουσιαστικά ΠΑΣΟΚ ή έστω ως επί το πλείστον ΠΑΣΟΚοφέρνει, άρα μαύρο. Αυτό έχει κάποια βάση.

Και εδώ είναι η μεγάλη συζήτηση (σας νιώθω από τώρα κάποιους που περιμένετε σαν τα όρνια να με κατασπαράξετε αλλά και ίσως να με αποθεώσετε - όμως αφήστε τους εκ του ασφαλούς τσαμπουκάδες και πανηγυρισμούς και βάλτε ότι σας έχει μείνει στο κεφάλι για να σκεφτείτε).

Τι μένει λοιπόν να ψηφίσετε; Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και τα λοιπά...

Αν αυξήσουν ένα από τα δύο ή και τα δύο αυτά κόμματα την παρουσία τους στην ευρωβουλή ίσως αυτό να είναι ένα σοκ για τους βολεμένους του βορά. Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί μπορεί να φοβηθούν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να πάρει διαστάσεις επιδημίας και στη χώρα τους. Οι εκλογές αυτές δεν είναι για τα άμεσα συμφέροντα της χώρας αλλά για την Ευρώπη και τελικά ίσως αφορούν τα ουσιαστικά συμφέροντα της χώρας άρα έμμεσα και εσένα (ξέρω το έμμεσα δε σου αρέσει, εσύ θέλεις αύριο κιόλας να βολευτείς). Να ακούσω Κασιδιάρη να αγορεύει στο Ευρωκοινοβούλιο και να πεθάνω. Ίσως η Χρυσή Αυγή να είναι μάλιστα καλύτερη επιλογή (μακριά από μας) για την ευρωβουλή γιατί τους κομμουνιστές τους έχουν ξανακούσει και τους θεωρούν γραφικούς δεδομένου ότι ιδεολογικά έχουν ηττηθεί όπου εφαρμόστηκαν. Βέβαια οφείλω να τους αναγνωρίσω ότι έχουν ιδεολογία και είναι συνεπείς διαχρονικά προς αυτή όσο κανένας άλλος. Τέλος, η Αμερικάνοι, που δεν είναι αμέτοχη σε αυτήν την κατάσταση έχουν αλλεργία στον κομμουνισμό και σίγουρα θα πιέσουν. Μιλάμε έχουν τόση αλλεργία στον κομουνισμό που πάθανε εθισμό και έφτιαξαν την τρομοκρατία για να τους αναπληρώσει. Η Χρυσή Αυγή μπορεί ίσως να προσφέρει το σοκ που χρειάζεται για την αφύπνιση της Ευρώπης. Για τις βουλευτικές εκλογές όμως ο Θεός να βάλει το χέρι του αν τους εκλέξουμε σε θέση κυβέρνησης. Βέβαια, θα μου πεις, εδώ ισχύει το ίδιο και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουν δώσει δείγματα εμπιστοσύνης. Εδώ καλά-καλά δεν ξέρουν σε πια θρησκεία πιστεύουν. Τα έχουν μπερδεμένα κι αυτοί οι Χριστιανοδωδεκαϊστές μα το Δία! Στην τελική αν πάρουμε το χειρότερο, το μαύρο σενάριο, τι μπορεί να κάνουν διαφορετικό αυτοί; Τα τελευταία χρόνια τρώμε ξύλο από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Θα συνεχίσουμε να τρώμε και από αυτούς - κυριολεκτικά όμως - απλά βλέπω να τρώνε άγριο ξύλο και οι υπεύθυνοι όλων των κυβερνήσεων που μέχρι τώρα που μας έφεραν στα σημερινά μας χάλια. Αυτή η σκέψη από μόνη της μοιάζει ελκυστική! Και μην ακούσω μπούρδες περί χούντας και των καλών της. Μη βιάζεσαι να πεις αυτά που έχεις ακούσει, αλλά για άλλη μια φορά σου λέω άνοιξε και κανά βιβλίο να ξεστραβωθείς. Στην τελική έδειξες μέσα στη χώρα σου ότι μπορείς να έχεις ψηφοφορική-τιμωριτική διάθεση. Κάνε το ίδιο και έξω όπου ίσως να φέρει κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα. Στο κάτω-κάτω δοκίμασε κάτι άλλο και εκεί, εκτός από την πεπατημένη της ξεφτίλας.

Μπορεί μαζί να φάγαμε τα λεφτά (εντάξει σε άνισα μερίδια αλλά μη μου πεις ότι πάντα ζητούσες απόδειξη από γιατρό και ηλεκτρολόγο), σίγουρα όμως μαζί δε φάγαμε το ξύλο. Αυτό μέχρι τώρα το τρώμε μόνοι μας. Οκ και ο Τσοχατζόπουλος. Να δεις που στο τέλος θα αναδειχθεί εθνικός ήρωας.

Αλήθεια με τη λίστα Lagart τι γίνεται...; Έτσι μου ήρθε...Άσχετη παρένθεση!

Και κάτι άλλο που αποδεικνύει τη συνολική βλακεία που μας δέρνει σαν λαό. Θα έχεις ακούσει φαντάζομαι ότι στην Ελλάδα της κρίσης, της ανεργίας και των περικοπών τα supermarket πουλούν ακριβότερα απ' όλη την Ευρώπη. Ποιος φταίει για αυτό; Μάντεψε. Μάλλον δε χρειάζεται. Όταν ρώτησαν το Lidl γιατί πουλούν ακριβότερα από τις άλλες χώρες της Ευρώπης στην Ελλάδα, ειλικρινέστατα απάντησαν ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανταγωνιστικότητας για να κατεβάσουν τις τιμές! Το κατάλαβες; Μες τα μούτρα μας, μας είπαν ότι πουλούν σε αυτές τις τιμές αυτοί και οι ανταγωνιστές τους γιατί απλά εσύ αγοράζεις. Με τέτοια ειλικρίνεια, έτσι μου έρχεται να πάω στο Lidl να ψωνίσω αυτή τη φορά!

Και κάτι ακόμα. Αφού δε σας νοιάζει να σχολιάσετε ή να συζητάτε τα γραφόμενα, τουλάχιστον κάντε κανά κλικ στους σπόνσορες να τη βγάλω κι εγώ. Θα μου πεις, από τι μια μας τη λες και από την άλλη ζητάς τα κλικ μας; Και των Άδωνη που όχι μόνο σας τη λέει αλλά σας την ακουμπάει και  βαθιά τον ψηφίσατε όπως και τόσους άλλους. Ένα κλικ δε θα σου κοστίζει τίποτα, ίσα-ίσα μπορεί να σε ανταμείψει. Αν πάρω 5 φράγκα (ποια φράγκα, αλλά λέμε τώρα) παραπάνω κάπου θα τα ξοδέψω. Μπορεί όχι στο δικό σου το μαγαζί αλλά στο μαγαζί αυτουνού που μετράει το μισθό σου ή εκείνου που είναι πελάτης σου και θα έρθει πάλι να στα ακουμπήσει. Ξεκόλλα από τη βλακεία του να φροντίζεις οι άλλοι γύρω σου να κατέβουν ή να παραμείνουν στη δική σου μιζέρια για να αισθανθείς καλύτερα. Σταμάτα να αγοράζεις με κριτήριο τη αγοράζει η οδηγεί ο γείτονας. Δε ζεις τη ζωή του γείτονα αλλά τη δική σου. Αγόρασε αυτό που χρειάζονται ξοδεύοντας τα λεφτά που πρέπει ώστε να μη χάσεις και τα απαραίτητα στη ζωή σου. Το κροκοδειλάκι στο μπλουζάκι σου, τώρα που ζορίζουν τα πράγματα μπορείς να το σερβίρεις στο τραπέζι να φάνε τα παιδιά σου; 

ΣΚΕΨΟΥ!

Αααα... και κάνε κανά κλικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου